Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiliglaserad kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova denna kryddiga glasering som ger kycklingen en underbar smak. Här serveras kycklingen på en bädd av mexikansk bönsalsa. 218 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda salsan. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. Ansa paprikan och skär den i bitar. Hacka löken fint. Tärna gurkan fint. Blanda bönor, paprika, lök, gurka, färskpressad limesaft, vinäger och spiskummin. Täck över med plastfolie.
  2. Skala den gula löken och dela den i 4 delar. Kör gul lök och vitlök i matberedare eller mixer. Skölj, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Tillsätt chilifrukt, paprikapulver, spiskummin och färskpressad limesaft till lökblandningen. Mixa allt till en kräm.
  3. Sätt ugnens grill på 250 grader. Bred chilikrämen på båda sidor av kycklingfiléerna. Lägg dem i en grund gratängform. Täck över med plastfolie och marinera i 20 minuter.
  4. Sätt in formen med kycklingen i ugnen och grilla 10 cm från värmen i ca 12 minuter tills kycklingen är genomstekt. Vänd filéerna en gång. Skiva kycklingfiléerna i tunna skivor. Lägg upp grönsakssalsan och lägg kycklingen ovanpå.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maria_wijk 1 november 2009

    Har nu provat själva kycklingen i detta recept och tycker den blev lite "tam", godkänt blev det men tror nog kycklingen hade fått ett lyft om man kompletterat med kokosmjölk eller kanske cream fraiche. Men förstås det kan ju bli en hel del skillnad om man har kycklingen tillsammans med bönsalsan som också finns med i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.