- Serverar: 2 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En god kycklingrätt som passar bra till ris eller potatis.
Instruktioner
- Hacka och bryn kantarellerna och halva löken i lite olivolja. Låt puttra en bra stund, salta och peppra något. Ställ åt sidan.
- I en annan stekpanna, häll i lite olivolja, pressa vitlöken i pannan och bryn.
- Skär kycklingsfileérna i lagom stora bitar, tillsätt lite salt, peppar och en hel del av grillkrydda på båda sidorna.
- Lägg i stekpannan med vitlöken, bryn ena sidan ett par minuter, vänd sedan på bitarna och fortsätt bryna dem.
- Efter ca 4-5 minuter, blanda vatten, buljong och 1 msk soja. Häll allt i stekpannan, lägg på ett lock och låt det fortsätta puttra.
- Hacka resterande halvan av löken och lägg i. Efter ett tag tillsätter ni lite matlagningsgrädde ca 1dl.
Fortsätt puttra ca 7-8 minuter. Nu bör det vara klart.. provskär den tjockaste biten, är den vit inuti så är den klar och resten med.
- Kom ihåg att smaka av hela tiden, det får inte bli för salt eller pepprigt.
Om ni vill ha lite mer sås, häll i resten av grädden och rör om ordentligt. (brukar vara 2dl som minsta förpackning)
- Koka lite ris. När den är klar, blanda i lite olivolja, salt och peppar.
- Klart att äta.. Toppa med kantarell & lök blandningen, sprinkla på lite soja som smakförstärkare. Lite hackade grönsaker vid sidan om ex. slanggurka och tomat.
Publicerat den
5 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade detta recept då jag hade alla ingredienser hemma... Det blev gott! En 4:a från mig!