Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alice gurka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett fantastiskt gott recept på inläggningsgurka/smörgåsgurka som mina föräldrar gjort i många år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de skivade gurkorna i saltvatten över natten. Ta upp gurkorna och låt dem rinna av på en ren handduk.
  2. Blanda alla ingredienser till lagen och låt den koka upp.
  3. Varva gurkor, dill och dillkronor i en stor burk med lock. Slå den heta lagen över gurkorna. Låt svalna och ställ sedan gurkburken i kylskåpet.
  4. Gurkorna står sig över hela vintern om de står kallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irenduz 30 september 2011

    Har nú gjort denna gurkinläggning, och det blev otroligt gott!! Dock lyckades jag inte få tag på dillkronor, vilket verkar vara bristvara... Tänkte ta Västerås-gurkor också, men även det var bristvara, så jag tog bara vanliga slanggurkor och vanlig dill, det funkade utmärkt det också! Verkligen jättegott, och jag kommer att göra detta fler gånger, garanterat! Mums!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.