Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gurkmix

 
Skriv ut

Västeråsgurkan har fått sitt namn efter staden Västerås, men är en inläggningsgurka eller frilandsgurka som man också kan kalla den. Gurkan är kortare än vanlig slanggurka och är knottrig. Skördas i juli -september. Det var en stadsbrand 1714 som gav plats åt stora gurkodlingar i Västerås. Därav namnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken. Skölj övriga grönsaker samt äpplet. Kärna ur äpplet och paprikan. Skär allt i små tärningar. Lägg lök och paprikatärningar i en bunke. Koka upp vattnet och häll över lök-paprikablandningen. Låt stå i 10 minuter.
  2. Sila bort vattnet. Blanda samtliga ingredienser till lagen och koka upp.
  3. Lägg i äpple- och grönsakstärningar och koka utan lock i 10 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.