Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Slottsstek, eller herrgårdsstek som den också kallas, är en av dessa goda, gammaldags rätter. Såsen med sina många goda kryddor smakar underbart tillsammans med det möra köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i klyftor och moroten i bitar. Lägg ner grönsakerna i en gryta och låt dem fräsa i matfett en stund. Ta dem ur grytan. Lägg i köttet och låt det bryna väl runt om. Krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt grönsakerna och ansjovisfiléerna, spara spadet, sirap, vinäger, kryddor och en del av vattnet. Efterstek under lock på svag värme tills köttet känns mört, ca 1½ timme. Ös då och då med stekskyn och späd med mera vatten.
  3. Ta upp steken och låt den vila under folie 10 minuter. Häll över den silade skyn i en kastrull och tillsätt grädden, koka upp. Rör ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Smaksätt ev med ansjovisspad, salt och peppar. Skär upp steken och servera den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monel 21 mars 2008

    Samma recept som jag har, men jag tar 0,5 msk ättika 12% istället för vinäger. Storfavoriten bland stekar. En klar 5-poängare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.