Ersätt chipsen och jordnötterna till drinken med läckra bröd och kaviardip. Att de dessutom är mindre kaloristinna än chips och jordnötter är bara en extra fördel.
Instruktioner
- Blanda havregryn och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla cirka 5 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och dill i en bunke. Tillsätt havregrynsblandningen och matoljan. Rör snabbt ihop allt till en smidig deg.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 15 bitar. Rulla sedan ut varje degbit till en cirka 8 cm lång rulle.
- Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med uppvispat ägg.
- Grädda bröden mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.
- Gör dipsåsen. Finhacka rödlöken. Rör samman crème fraiche med lök, kaviar och dill. Smaka av med vitpeppar och servera såsen till bröden.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar