Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små kantarell- och kräftpajer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kräftor, kantareller och Västerbottensost- kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tlls en degboll bildas.
  3. Ta upp och rulla ut degen till en rulle. Skär den i 8 bitar och rulla dem i mjöl. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt i kylen ca 15 minuter.
  4. Skiva och stek ansade kantareller i smör i en stekpanna tills svampen får fin färg. Hacka och stek löken. Fördela i formarna.
  5. Hacka 8 kräftstjärtar och lägg ovanpå tillsammans med hackad dill.
  6. Vispa samman ägg, grädde och kräftbuljong i en skål och skeda över fyllningen i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna något. Dekorera med rucolasallad, dill och en kräftstjärt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.