Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smått & Gott potatispizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här har du chansen...testa denna ovanliga och goda pizza...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Skiva den oskalade potatisen tunt i matberedaren och blanda den i en bunke med salt, peppar och olivolja.
  3. Lägg potatisen som en rund solfjäder 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Gör fyra bottnar. Förgrädda i 10 min. Tag ut dem ur ugnen och lägg på skivade tomater, sardeller och mozarella. Salta, peppra och grädda ytterligare i 8-10 min. Toppa de färdiggräddade pizzorna med ruccola.
  5. Tips! Du kan också lägga på parmaskinka, salami eller champinjoner på de förgräddade bottnarna istället för sardeller. Eller toppa de förgräddade pizzorna enbart med ruccola och 100 g grovt riven parmesanost uppblandad med mozarella.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.