Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörbrynt pilgrimsmussla med smörslungad färskpotatis

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Pilgrimsmusslan har en mild fin skaldjurssmak och konsistens. Den halstras utanpå men skall vara nästan rå och ljummen inuti. Färskpotatisen kan utgå eller bytas mot t.ex. jasminris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera musslan i lite citron- eller limesaft i bara några minuter. Vänd den.
  2. Mjöla och salta försiktigt.
  3. Koka den skalade potatisen nästan färdig.
  4. Bryn musslan i hett smör på alla sidor, snabbt. Den får vara ljummen inuti men inte för stekt.
  5. Smörslunga potatisen.
  6. Serveras med beurre noir, eller nästan svartbrynt smör, på varm tallrik.
  7. Dekorera eventuellt med rostade sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.