Lättgjord och otroligt läcker till både utseendet och i smak! En härlig godbit till kaffet eller som efterrätt med vispgrädde (blir två längder). Mums!
Instruktioner
- Tina och kavla ut smördegen till 15X25 cm stora plattor (4 st).
- Riv mandelmassan grovt längs mitten på två av plattorna.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i halvor. Skär sedan halvorna i tunna skivor och lägg dem på mandelmassan (i två rader). Lämna en 2 cm bred kant runt om.
- Strö över socker och kanel och vik upp kanten kring äpplena (som en rektangulär skål).
- Vik de två andra plattorna mitt itu på längden och skär sedan snitt med 1 cm mellanrum från OBS!den vikta sidan. Lämna en 4 cm bred kant runt om.
- Vik ut den skurna smördegen och lägg den över äppellängderna. Vik kanterna under de fyllda längderna (dolda).
- Låt längderna vila kallt i ca 30 minuter.
- Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och pensla runt kanterna med vispat ägg.
- Grädda i 200 grader i 25 minuter.
- Severas kall eller ljummen, med eller utan vispgrädde.
Publicerat den
25 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vore gott med en bild som gör att man förstår beskrivningen bättre. Men, det löser sig nog... :-D Det låter väldigt gott i alla fall.