Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sommarsnabb efterrätt eller lyxfika i bersån!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
  2. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Låt kallna och vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.