Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspaj med rödlök och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig paj som passar utmärkt som lunchmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem ligga i rumstemperatur ca 20 minuter.
  2. Mät upp mjölet och smöret skuret i små bitar i en matberedare. Kör till en grynig massa. Blanda i smulad fetaost för hand. Ställ smuldegen kallt.
  3. Skala, dela och strimla rödlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i rödlöken och fräs 5-8 min. Strö över sockret och fräs 2-3 min, rör om då och då. Smaka av med vin, salt och peppar. Ta pannan från värmen och låt fyllningen svalna ca 10 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C. Strö över osten och bred ut löken på de tinade smördegsplattorna, spara en kant. Fördela smuldegen över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med oliver och örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.