Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör. När de blivit gyllenbruna runt om salta och peppra.
  2. Kavla ut den tinade smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
  3. Finhacka basilika, persilja samt vitlöksklyftorna. Blanda i en kopp eller skål tillsammans med en nypa riven parmesan, olivolja samt salt och peppar.
  4. Klicka ut blandningen på smördegen och lägg kycklingen ovanpå, är filéerna för stora så skär dem i mindre bitar.
  5. Rulla ihop smördegen till en rulle och pensla ytan med ett uppvispat ägg, kör sedan i ugnen ungefär 35 minuter på 225 grader.
  6. Servera med pasta eller ris och någon god sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.