Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad lax med vitvinssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med fyllning av svamp blir laxpaketen med vitvinssås riktig festmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Gör fyllningen först. Fräs champinjoner och lök i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in och champinjonerna börjar ta färg. Salta och peppra. Låt fyllningen svalna.
  3. Rulla ut smördegen och dela den i fyra rektanglar. Salta och peppra laxen. Fördela fyllningen ovanpå. Lägg smördegen över fyllningen, och vänd, vik och nyp ihop den på undersidan. Skär några snitt i degen på ovansidan. Lägg laxpaketen i en ugnssäker form.
  4. Pensla laxpaketen med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Stek laxpaketen i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
  5. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull under omrörning. Tillsätt vin, fiskbuljongtärning, vatten och grädde lite i taget under ständig omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och socker.
  6. Servera såsen till laxen med kokt potatis och sallad.
  7. Tips! Använd frysta smördegsplattor istället för kylda. Ta fyra plattor, låt dem tina och kavla ut dem något.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ScarlettRose 3 januari 2011

    Gjorde den här rätten till mig, min sambo och en vän för ett tag sen. Den blev väldigt populär. Det var lättlagat, men såg väldigt festligt ut. Min mamma. som bor i Philadelphia, är hemma och hälsar på i Sverige nu. Hon kommer över på middag någon dag snart och då tänkte vi bjuda på det här. Kan varmt rekommendera det här receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.