Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad spenatlax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mmm... fantastiskt god laxrätt, en stor helgfavorit! Underbar lax i mjukt smördegstäcke, sommarmat när den är som bäst! Serveras med god sås gjord på crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lax: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krydda laxen med socker, salt och peppar. Hacka löken och dillen.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs spenat, lök och dill. Smaksätt med salt och peppar. Lägg över spenaten på hushållspapper så att det mesta av vätskan sugs upp.
  4. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Fördela sedan spenaten på mitten av plattorna och lägg fisken ovanpå. Pensla kanterna med äggula och nyp ihop degen över laxen. Pensla därefter paketen med äggula och strö sesamfrön över.
  5. Baka i ugnen tills paketen får en fin färg, ca 15-20 minuter.
  6. Blanda alla ingredienserna till såsen och servera till laxpaketen, gärna tillsammans med färskpotatis och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jannemag 24 februari 2010

    Hej! Provade ditt laxrecept igår. Hade inga sesamfrön hemma så jag använde mandelspån istället och det verkade fungera bra. Det blev en god måltid men jag lärde mig att man bör vara försiktig med saltet. Tack för tipset. Goda hälsningar JanneM

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.