Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad fläskfilé med gorgonzolasås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Makalös gourmetmat...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och bryn den runtom i lite smör. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan och låt köttet stekas klart under lock på svag värme.
  2. Skiva champinjonerna och finhacka löken. Fräs dem tillsammans i lite smör tills vätskan kokat bort. Tillsätt crème fraichen och låt allt koka ihop till en stuvning. Smaka av med peppar, salt och soya.
  3. Lägg de tinade smördegsplattorna lite ovanpå varandra och kavla ut dem till en enda stor platta.
  4. Skär fläskfilén i skivor. Kom ihåg att ta vara på lite sky!
  5. Lägg lite stuvning mitt på plattan. Bred ut den skurna filén ovanpå. Lägg på resten av stuvningen ovanpå filén. Pensla kanterna på plattan med uppvispat ägg och tryck ihop dem. Lägg "paketet" i en bakpappersklädd ugnsform. Pensla ovanpå allt. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 - 30 minuter-
  6. Koka ihop crème fraiche, vatten sky och smulad buljong. Ta av kastrullen från värmen och smula ner osten och låt den smälta ner. Smaka av med salt och peppar.
  7. Smakar underbart tillsammans med hemgjord klyftpotatis och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • crystal 11 juni 2009

    Mycket bra recept på denna klassiker. Supergott!

  • Anntorn 3 november 2009

    Jättegott Min dotter älskade såsen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.