Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad guinnesgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Under ett frasigt lock gömmer sig en ljuvligt god gryta. Gör grytan dagen innan den ska bakas i ugnen så har du middagen klar på ett kick innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna morötterna. Skala och klyfta den gula löken. Hacka vitlöksklyftorna. Strimla sellerin. Ansa och skär champinjonerna i kvartar.
  2. Hetta upp en gryta med olja i och bryn köttet runtom. Lägg ner alla grönsaker och låt steka med i ca 2 minuter. Slå på öl och vatten. Lägg i buljongtärningar, finhackad timjan, salt och peppar.
  3. Låt koka 1½ timme med tättslutande lock. Blanda ihop mjöl och vatten till en redning och red av grytan under omrörning. Låt sjuda 5 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut smördegen något tunnare. Fördela grytan i 4 portionsformar som tål ugn. Täck formarna med degen så att ca 1 cm sticker utanför kanterna. Pensla med lättvispat ägg och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.