Under ett frasigt lock gömmer sig en ljuvligt god gryta.
Gör grytan dagen innan den ska bakas i ugnen så har du middagen klar på ett kick innan gästerna kommer.
Instruktioner
- Skala och tärna morötterna. Skala och klyfta den gula löken. Hacka vitlöksklyftorna. Strimla sellerin. Ansa och skär champinjonerna i kvartar.
- Hetta upp en gryta med olja i och bryn köttet runtom. Lägg ner alla grönsaker och låt steka med i ca 2 minuter.
Slå på öl och vatten. Lägg i buljongtärningar, finhackad timjan, salt och peppar.
- Låt koka 1½ timme med tättslutande lock. Blanda ihop mjöl och vatten till en redning och red av grytan under omrörning. Låt sjuda 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut smördegen något tunnare. Fördela grytan i 4 portionsformar som tål ugn. Täck formarna med degen så att ca 1 cm sticker utanför kanterna. Pensla med lättvispat ägg och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
20 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar