Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad lax med vitvinssås och rödlöksmarmelad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Lägg laxfiléerna på smördegsplattorna. Krydda med citronpeppar och lite salt.
  3. Blanda philadelfiaost med crème fraiche och klicka ovanpå laxfilén. Gör ett knyte av smördegen. Grädda i ugn tills laxen är genomstekt i ca 25-30 min.
  4. Hacka rödlök och lägg i en kastrull med margarinet. Stek den lätt tills löken blir mjuk. Tillsätt sirap, rött vin och ev salt. Låt detta småkoka tills det karamelliserat sig och löken är mjuk. Marmeladen ska både vara söt och syrlig i smaken.
  5. Sätt fiskfond och vitt vin i en kastrull. Låt det börja sjuda när du tillsätter grädden. Låt sjuda någon minut. Akta så det inte kokar över. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak och red sedan av såsen med maizena såsredning.
  6. Laxen är god att servera med pressad potatis och grön sparris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.