Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsknyten

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Smördeg kan man göra mycket med, både matiga och söta saker. I det här receptet använder jag äpplen. Ingredienserna kan såklart göras efter personens tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ut smördegsplattorna i rumstemperatur och låt tina i ca 10 min.
  2. Smält smör på spisen eller micron i 1 min. Hacka äpplena i 1 cm tjocka skivor, med eller utan skal. Blanda socker, kanel och citronskal i en bunke och blanda så allt fördelas jämt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Tag bort skiljepapprena på smördegen och kavla ut dom lite, på ett torrt underlag eller med fasttejpad smörpapper under.
  4. Ta en sked och fyll på med äpplen och smör i mitten. Vik alla kanter inåt och kläm på degens kanter för att undvika läckage. Lägg de på en plåt med smörpapper och låt grädda i 20 min.
  5. Servera med grädde eller glass!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.