- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Smördeg kan man göra mycket med, både matiga och söta saker. I det här receptet använder jag äpplen. Ingredienserna kan såklart göras efter personens tycke och smak.
Instruktioner
- Ställ ut smördegsplattorna i rumstemperatur och låt tina i ca 10 min.
- Smält smör på spisen eller micron i 1 min.
Hacka äpplena i 1 cm tjocka skivor, med eller utan skal. Blanda socker, kanel och citronskal i en bunke och blanda så allt fördelas jämt.
- Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme).
Tag bort skiljepapprena på smördegen och kavla ut dom lite, på ett torrt underlag eller med fasttejpad smörpapper under.
- Ta en sked och fyll på med äpplen och smör i mitten. Vik alla kanter inåt och kläm på degens kanter för att undvika läckage. Lägg de på en plåt med smörpapper och låt grädda i 20 min.
- Servera med grädde eller glass!
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar