Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad kycklingfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Låt väl smaka med dessa frasiga smördegsinbakade knyten som döljer både kyckling, skinka och pesto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek filéerna och låt dem svalna. Rulla ut smördegen, anpassa degbitarna till filéerna. Lägg en skinkskiva på varje degbit. Bred ut ett lager pesto på varje skinkskiva. Lägg filéerna ovanpå. Täck med smördeg och lägg skarven nedåt. Tryck ihop kanterna och nagga dem. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i 225 grader i 15 minuter.
  2. Servera med klyftpotatis och rödvinssås.
  3. Om mindre smördegsknyten önskas går det bra att dela på kycklingfiléerna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nordan71 7 april 2010

    Å så gott! En femma i betyg från mig. kommer absolut att göra detta igen. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.