Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegslängd med ost och skinkröra

(15 kommentarer)  
Skriv ut

Gott, enkelt och helt underbart. Servera med en god sallad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinka, tomater och purjolök i mindre bitar, blanda med feta ost och créme fraiche. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Ta fram smördegsplattan och bred på philadelphiaosten och häll fyllningen som en sträng på ena långsidan och rulla ihop.
  2. Lägg rullen på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg. Grädda längden i 225 graders värm (mitt i ugnen) tills den fått fin färg, cirka 10-15 minuter.
  3. Servera med en härlig sallad!

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • didi74 9 april 2010

    Tack. Måste bara prova

  • kerest 12 april 2010

    Toppenrecept, lyx på enkelt sätt! Kerstin

  • halen6966 19 april 2010

    Tack! Alltid lika kul med komentarer. Mvh Helén

  • Jessica79 27 april 2010

    Något liknande gjorde min mamma som fredagsmiddag när jag var yngre, vilken nostalgi!!

  • lydiahultberg 11 juni 2010

    Ser jättegott ut, ska jag prova ikväll:)

  • monicadanell 19 februari 2011

    Hej vi lyxa till det igår och gjorde smördegslängd toppen bra recept kommer att göra om den igen bra fredags mat jag vill ge den en 5 poäng monica

  • halen6966 19 februari 2011

    Tack för kommentaren, och mycket kul att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén

  • The_mama97mia 2 maj 2011

    Tackar för inspirationen! Jag gjorde som en öppen paj, utan purjo och creme fraiche, hade istället keso och mjuk vitlöksost i. Plus 2 ägg som jag vispade i för att få lite mer stanning av det hela. Gott, lyxigt och enkelt, jag gillar smördegspajer.

  • Gul13 30 maj 2011

    Tack för ett gott recept. Smidigt en fredag när man vill ha något snabbt men ändå kanske lite fredagslyxigt.

  • Cassiopeya 17 juli 2011

    Detta låter jättegott och enkelt, ska jag testa :)

  • evamottus 10 maj 2012

    Enkelt och mycket gott. Går att göra till många vilket är en fördel. Tack!

  • Svesse60 20 april 2013

    Åh så enkelt och gott! En klar 5:a!!!

  • a-a 31 januari 2014

    Mycket gott o passande på fredags kvällen.

  • halen6966 1 februari 2014

    Tack! Ja visst är det gott och enkelt! // Helén

  • Ann1Ksen 15 maj 2014

    Hej, Jag funderar på att göra den som förrätt på en födelsedagsmiddag för 12 personer. Hur många tror ni receptet funkar för om det är en förrätt i en trerätters middag? Har alltså inte gjort denna förut men det låter så gott och skulle passa för vi ska ha fisk till huvudrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.