Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga smördegssnittar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knapriga på ytan och kryddigt heta inuti - dessa snittar med indisk kryddad potatisfyllning smakar helt enkelt sagolikt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna. Värm ugnen till 200 grader. Skala, skölj och tärna potatisen. Koka den mjuk i lite vatten.
  2. Ansa, skölj och tärna zucchinin. Skala lök, vitlök och ingefära och skär det i små tärningar. Smält matfettet och låt lök och vitlök fräsa glansiga ett par minuter. Tillsätt ingefära och zucchini och pudra curry över. Låt alltsammans fräsa ytterligare 2 minuter.
  3. Häll av potatisen och blanda ner lök- och curryblandningen. Tillsätt citronskal, citronsaft och salt. Låt allt fräsa tills vätskan dunstat. Låt blandningen svalna helt. Dela smördegsplattorna i två delar. Rör ihop ägget med vattnet och pensla plattornas kanter.
  4. Hacka myntabladen fint och blanda ner dem i fyllningen. Skeda ut den mitt på plattorna, vik samman dem diagonalt och tryck ihop kanterna. Lägg snittarna på bakpappersklädd plåt, pensla med överbliven äggblandning och strö på sesamfrön. Grädda i 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.