Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mamma ville ha en smörgåstårta till syjuntan. Då hon inte gillar tonfisk så fick jag vackert kombinera en egen liten variant som blev mycket omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag ett: Fyllning ett: mosa leverpastejen med gaffel, tillsätt bostongurka och crème fraîche. Rör klumpfritt. Fördela på första botten. Lägg på andra botten.
  2. Fyllning två: koka äggen, låt svalna och riv dem sedan på den grova sidan på ett rivjärn eller hacka dem. Hacka räkorna. Blanda majonäs, crème fraîche, räkor, ägg, salt, citronsaft och dill. Bred på andra botten. Lägg på tredje botten.
  3. Fyllning tre: hacka/dela/skär kasslern/skinkan i små bitar. Rör ihop med mimosasalladen och fördela på tredje botten. Lägg på fjärde botten.
  4. Blanda majonnäsen och crème fraichen och bred på över hela tårtan, spara det som blir över till dagen efter då brödet kan suga upp en del av majonnäs och crème fraicheblandningen. Låt vila i kylen över natten.
  5. Dag två: Fördela resten av majonnäs och crème fraiche blandningen där det behövs. Skiva gurkan och placera runt tårtan. Klä med isbergssallad och börja dekorera. Jag har skrivit ut ungefär hur mycket av varje jag använde till dekorationen, se bild.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vejbyelle 24 mars 2012

    Jag skriver sällan eller aldrig men jag måste bara tacka för en underbar balans i smaker! Så j-la god :-)

  • erika_ericsson 3 juni 2012

    Kul att höra, tack! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.