En smörgåstårta som går att variera med olika fyllningar!
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Baka brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smula jästen och rör ut med degspadet (37°) av vatten och flytande fett.
- Blanda i Pofiber och låt det stå i 10 minuter. Tillsätt socker, salt och 8–9 dl mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Arbeta in ytterligare 1–2 dl mjölmix tills du får en deg som går att forma till en rund bulle på bakbordet. Lägg bullen i den väl smorda formen och se till att den går ut mot kanten ordentligt. Nagga ytan med en brödnagg och låt jäsa i ca 40 minuter.
- Pensla över med vatten eller olja och grädda i ca 30 minuter. Pensla brödet ännu en gång efter gräddningen och låt det kallna i bakduk.
- Dela brödet i tre bottnar och gör i ordning fyllningarna.
- Fyllning 1: Hacka äggen och blanda med makrillen (ta med både kött och sås). Smaksätt med dill, chilisås, majonnäs och gräddfil.
- Fyllning 2: Blanda saltkött, bostongurka, majonnäs och gräddfil.
- Bred fyllningarna mellan bottnarna. Blanda ingredienserna till ostkrämen och bred den över tårtan.
- Garnera med rädisor, gurka och dill. Låt smörgåstårtan stå övertäckt i kylen minst ett par timmar innan den ska serveras.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har länge letat efter nytt recept på glutenfri smörgåstårta, denna verkar smarrig :))