Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta i långpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fick denna underbart goda smörgåstårta på kalas i helgen. Snabb, enkel och verkligen supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken tunt, stek på svag värme tills den blir gyllenbrun. Låt kallna.
  2. Kantskär brödet och smörj en långpanna med lite olja och täck pannan helt med brödet. Rör ihop majonnäs och gräddfil, blanda i löken, avrunnen krabba och paprikasallad och sist finskuren dill 2-3 dl.
  3. Täck brödet med blandningen och gratinera i 225 grader ca 20-25 minuter.
  4. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jalapeno82 2 augusti 2010

    Gjorde du ett lager eller flera lager med bröd? Min långpanna rymmer inte 18 bitar om man inte gör två lager... Tack på förhand /Linda

  • Roskerstin 3 augusti 2010

    Hej, jag har ännu inte gjort den själv, men min väninna hade endast ett lager med bröd. Man får trixa till och skära bitarna så att de passar som ett lager och hon hade en 'vanlig' långpanna som tillhör ugnen om man säger så. Och brödskivorna kan ju vara i olika storlekar beroende på vilket fabrikat man köper. Men det det ska alltså vara endast ett lager bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.