Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Åsas smörgåstårta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna smörgåstårta gjorde min dotter till sitt 21-årskalas. Kletig och god med massor av fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färdig botten för ca 10-15 personer eller formfranskor. Blanda leverpastejen med bostongurkan och crème fraichen till en bredbar massa, bred på första lagret.
  2. Strimlad skinka blandas ner i crème fraichen och majonnäsen, tillsätt rödlök och dill och slanggurkan, blanda och bred på lager 2.
  3. Blanda räkor, hackade, och hackade ägg, rödlök, dillen och saften av en halv citron med crème fraiche och majonnäs, bred på lager 3. Detta görs dagen före.
  4. Dag 2: Garnera nu med egen fantasi med tillbehören ovanpå, börja med att breda ut majonnäs ovanpå och på sidorna.
  5. Finkrossa i en mortel eller plastpåse ostbågarna och fäst smulorna runtom (det ska vara rikligt med ostbågesmulor). Rulla ostskivor och lägg på fatet runt tårtan.
  6. (Detta recept är egenkomponerat, så prova er fram när det gäller mängder på ingredienserna.)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • jeanette22 28 april 2009

    överlägsen fick mycket beröm för den goda tårtan i påskas tack för receptet

  • jeanette22 28 april 2009

    men jag hoppade över ostbågarna ska testa med det nästa gång

  • Lennart_58 9 augusti 2009

    Klart det måste bli en 5.a. kletig o god, Linus vill säkert smaka. Lennart.

  • cutelillamygirl 27 mars 2011

    Jag gjorde den här i fjor. Massa mat, så både grannarna och avdelningen på jobbet fick smaka. Alla var eniga att den var jättegod.:-) 5 poäng får du för den här underbara smörgåstårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.