Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod smörgåstårta med skinka och bacon

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 dag 30 minuter
Skriv ut

Familjens favoritsmörgåstårta helt utan fisk och skaldjur (fast på bilden är den garnerad med ägg och räkor det var så det blev sist jag gjorde den), fantastiskt god! Smörgåstårtan läggs med fördel ihop dagen innan och garneras strax innan servering för bästa resultat =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Fördela sedan gräddblandningen i tre skålar.
  2. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran. Rör ner skinkosten i en av skålarna med gräddblandning. Blanda i den tärnade skinkan och gurkan.
  3. Rör ner baconosten i den sista skålen med gräddblandning. Blanda också ner tärningarna av grönt äpple.
  4. Lägg en del av smörgåstårtbotten på ett fat eller en tallrik och bred sedan skinkröran över. Lägg på nästa del och bred baconröran över. Till sist lägger du på sista delen, om det är "locket" du har kvar vänder du det upp och ner så den släta sidan kommer upp. Därefter breder du gräddblandningen som är kvar runt om smörgåstårtan. Klä sedan in smörgåstårtan i plastfolie och låt den stå i kylen 1 dygn.
  5. Dag 2: Tag fram smörgåstårtan och ta bort plastfolien. Tryck den hackade isbergssalladen mot sidorna på smörgåstårtan så det blir ett jämnt lager. Garnera sedan med skinkrullar, ostrullar, köttbullar, rostbiff, tomat och gurka i ett härligt mönster. Det lättaste är att börja från mitten och jobba sig utåt.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • mammamus 26 oktober 2010

    du har glömt skriva hur gräddblandningen ska vara

  • Cassiopeya 26 oktober 2010

    Tack för att du skrev och berättade. Hade fallit bort i kopieringen. Nu ska det stämma=)

  • Cassiopeya 12 november 2010

    Gjorde smörgåstårtan nyss igen, då garnerade jag den med hackat ägg, räkor och gurka, ost- och skinkrullar samt tomat. Går såklart att göra den helt utan fisk/skaldjur beroende på vad man själv känner för! =)

  • mysigajag51 5 maj 2011

    vad god smörgåstårta yvonne pira

  • mormor94 5 maj 2011

    är det vanlig vispgrädde och ska men i så fall vispa den eller?

  • Cassiopeya 5 maj 2011

    Du väljer själv om du vill ha vispgrädde eller en smalare variant, bara den går att vispa (gärna ganska hårt) :)

  • kazooz 13 juni 2011

    Jag hatar recept där det INTE står I RECEPTET vad som ska göras av varorna!!! Det stod inte i receptet att grädden skulle vara vispad innan man blandade den med allt annat. Nu står man här med förstörda röror som ej går att använda för det är för rinnigt!!!!

  • mallo67 6 juli 2011

    Är ingen mästerkock i köket men lyckades göra två " prov-bitar" till sonen o mig inför Fredagens bjudning! Supergott!! Fick lite för mycket gräddblandning överallt bara , ska bre på lite tunnare imorrn när jag gör den STORA tårtan! :o)

  • Cassiopeya 19 juni 2012

    Sist jag gjorde denna bytte jag ut vispgrädden mot crème fraîche, både i tårtan och att bre på. Blandade med lite majonäs. Funkar också jättebra och blir hur gott som helst:)

  • teddieerks 20 juni 2012

    Ska göra denna smörgåstårta ikväll! Jag behöver veta, hur ska gräddblandningen vara? Vispa grädden innan man blandar den med majonäsen eller? Tacksam för svar!

  • Cassiopeya 1 juli 2012

    Kanske är sent ute nu, men visst, grädden vispas först. Det står i ingredienslistan att grädden ska vara vispad. Kanske är otydligt, fixar det på en gång så det blir tydligare :)

  • christincarlsson 25 november 2012

    Jätte god och enkel.

  • aila61 15 januari 2013

    Hur många skivor landgångsbröd går det åt till ett lager?

  • Kokoskika 29 maj 2014

    Hur många personer räknar man med att den räcker till? En smörgåstårtsbotten - menar man då ett paket landgångsbröd så att det blir en avlång som på bilden? Kan man ta något annat bröd (och om man vill ha en kvadrat gör man då dubbelt?)? Smakar det mycket bacon eller har du provat att experimentera nåt med "riktig" bacon? =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.