Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta utan majonäs

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ingen i min familj gillar majonäs så här är smörgåstårtan jag gör hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna på brödet och lägg 9 st på en bricka.
  2. Bred dem med smör. Bred sedan på leverpastej och sedan lägg på gurksallad.
  3. Lägg ett nytt lager bröd, bred dem. Lägg på räksalladen.
  4. (Vill man ha den högre kan man ta skaldjurssallad och lägga ytterligare ett lager.) Ett nytt lager bröd och smötr. Låt stå över natten i kyl så den inte blir så torr. Koka äggen (ca 12 min) Ställ in i kyl.
  5. Vispa gradden hårt och blanda i kaviaren. Bre över tårtan. Skala äggen.
  6. Hacka salldaden och strö över hela tårtan. Hacka äggen och strö över tårtan. Lägg på räkorna.
  7. Skiva gurkan i gurkbitar och dela dem så dem blir som halvmånar. Sätt dem på kanten runt hela tårtan. Rulla skinbitarna och lägg på tårtan.
  8. Gör likadant med osten. Lägg på citron, tomatskivor, gurkskivor och paprikan ovan på tårtan. Klicka ut kaviaren.
  9. Färdig att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.