- Serverar: 15-20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Perfekt för skaldjursallergiker
Tips: om ni vill göra med skaldjur så ta 1,5 kg hackade räkor till fyllning 1 och 1 kg kräftstjärtar hackade till fyllning 2.
Instruktioner
- Börja med att blanda creme fraiche med majonnäs men ta undan 2 dl till mimosasalladen.
Låt fruktcocktailen rinna av i ett durkslag.
blanda fruktcocktail med majonnäs och grädde till önskad tjocklek.
Blanda resterande majonnäs med creme fraichen och fördela i 3 skålar.
Hacka dill och gräslök, lägg gräslöken i ena skålen och dillen i den andra. Lägg tonfisken i skålen med gräslök och laxen i den andra.
Blanda väl.
kantskär landgångsbröden och placera dom på en plåt eller bricka. Lägg 4 skivor bröd åt gången. Första lagret tonfisk, på andra lagret som läggs på tvären breds lax. sen på mellanlagret läggs mimosasalladen du gort av fruktcocktailen ovanpå ett lager salladsblad.
sen gör 2 nya lager med lax och tonfisk.
täck tårtan med plastfolie till dagen efter och placera den i kyl med lätta tyngder som press. Dag 2 tag ut tårtan och garnera den först med majonnäsblandning och sen med sallad, ägg, citron, gurka och tomat. Spara gärna några små dillvippor till garnering.
- Lycka till!!!!!!
Publicerat den
25 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar