I denna läckra smörgåstårta möts svensk tradition och orientaliska smaker. Fina och fräscha smakkombinationer!
Instruktioner
- Kantskär brödskivorna och lägg tre av dem bredvid varandra på en bricka.
- Olovjesallad:
Rensa kycklingen och skär kycklingköttet, potatis och ägg i tärningar. Blanda kycklingkött, potatis, ägg, smörgåsgurka, yoghurt, majonnäs, salt och peppar till en röra.
- Hummus:
Skölj kikärterna väl i ett durkslag och mixa dem med olja, yoghurt, citron, spiskummin, salt och peppar. Använd en stavmixer eller matberedare.
- Bred hälften av olovjesalladen på brödskivorna. Täck med tre brödskivor. Lägg dem så att de täcker skarvarna på förgående lager (som ett tegelmönster)
- Bred på tjockt med kikärtsröra. Lägg på tre brödskivor och bred på resten av olovjesalladen. Täck med de sista brödskivorna.
- Garnering:
Bred yoghurt ovanpå och runtom och garnera med rucola på sidorna. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Skala och skär äggen i klyftor. Garnera med kycklingkött, äggklyftor, smörgåsgurka och oliver.
Publicerat den
8 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar