Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta skagen med räkor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En av de godaste smörgåstårtor jag har smakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg brödet tre och tre. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Skala räkorna till fyllningen. Spara några fina till garnering och skär resten i små bitar.
  3. Hacka äggen och blanda med räkor, gräslök och dill samt crème fraiche till en röra. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg tre av brödbottnarna på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen. Täck med nästa 3 skivor och bred på resten av fyllningen. Lägg på de återstående bröden och tryck till.
  5. Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna. Strö på hackad gräslök. Tryck lite lätt på sallad på sidorna. Lägg lax rund kanterna och räkorna innanför. Klicka ut rom på laxen. Dekorera med gurk- och citronskivor. Lägg cocktailtomater runt smörgåstårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.