Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk smörgåstårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Perfekt som del av en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär kavringen och smula ner den i en matberedare. Häll över smöret under gång tills allt är blandat. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Grädda i 200 grader i 6-8 minuter och låt svalna.
  2. Kärna ur paprikan och skär den i bitar, 2x2 cm, och lägg på bakpappersklädd plåt med skalsidan uppåt. Grilla i 250 grader i några minuter tills skalet börjar få färg. Låt svalna.
  3. Fördela tomater, paprika, skinka och basilika över kavringsbottnen. Mixa samman ost, grädde, yoghurt, ägg, senap och honung, tillsätt basilika och sikta ner mjölet under omrörning. Krydda ev med salt och svartpeppar. Häll fyllningen i formen. Grädda 150 grader, ca 40 minuter eller tills fyllningen stelnat.
  4. Låt kallna. Garnera med skinka, tomater, oliver och ruccola.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mex 17 juni 2008

    den är asgod!

  • marwis 18 juni 2008

    Topen för mig som inte är särskilt förtjust i majonnäs!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.