Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt abborre med kantarellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig fisk som serveras med skogens guld och knölar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svampen svettas i en torr panna på låg värme tills vätskan kokat bort. Höj värmen och lägg i smör och finhackad lök. Bryn 2-3 minuter och tillsätt grädden. Salta och peppra. Låt koka upp och sjuda 5-10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Vik ihop abborrefiléerna till paket och vänd dem i mjölet. Smält smöret i en stekpanna och stek abborren 2-3 minuter per sida. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 7-8 minuter. Använd gärna en stektermometer, fisken är perfekt vid 52 grader.
  4. Servera filéerna med potatis, kantarellsås, citronklyftor, dill och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.