Saftig fisk som serveras med skogens guld och knölar.
Instruktioner
- Rensa svampen och dela de största.
Hetta upp en stekpanna och låt svampen svettas i en torr panna på låg värme tills vätskan kokat bort.
Höj värmen och lägg i smör och finhackad lök. Bryn 2-3 minuter och tillsätt grädden. Salta och peppra.
Låt koka upp och sjuda 5-10 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Vik ihop abborrefiléerna till paket och vänd dem i mjölet.
Smält smöret i en stekpanna och stek abborren 2-3 minuter per sida. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 7-8 minuter.
Använd gärna en stektermometer, fisken är perfekt vid 52 grader.
- Servera filéerna med potatis, kantarellsås, citronklyftor, dill och persilja.
Publicerat den
9 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar