Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från en personlig favorit i köket.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gösen: Smält smöret i stekpanna (medelvärme), och panera fileerna i vete mjöl Låt smöret smält moussera. Lägg i gösen och stek 4 till 5 minuter på varje sida. Fräs kantarellerna i mör och ånga upp sockerärtorna hastigt Fiskfond: Skär grönsakerna i 1 centimer stora bitar. Lägg i fiskrenset (ben, skin, huvud) och grönsakerna i en stor kastrull. Täck upp med vatten och koka upp. Skumma av och ha i kryddorna. Låt koka sakta i 10 minuter. Sila sedan av benen och koka ner till ca: 1 liter.
  2. Vitvinsås: Sautera dom hackade grönsakerna i en kastrull, och häll fiskfonden och vinet.Koka ihop fiskfonden och det vita vinet till cirka 0,5 liter. Tillsätt beurre manié. Koka under omrörning till en slät och fin konsistens. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare. Smaka av med kyrddorna och sila såsen genom silduk. Vid servering, vispa ner litet rumsptempererat smör och vispad grädde. Detta är alltså ett kockrecept, vid hemmabruk får receptet minskas 10 gånger

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.