Enkel men god förrätt för oss som gillar sparris.
Om man önskar kan man även lägga till en rulle lufttorkad skinka och ruccola över den färdiga tallriken.
Instruktioner
- Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen.
Rosta under tiden pinjenötterna i en upphettad torr stekpanna till de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid. Häll över dem på ett fat, gärna nära spisen så de hålls något varma.
Smält smöret i stekpannan och lägg i sparrisen, salta och peppra. Stek sparrisen till de känns mjuka och fått lite färg. Riv under tiden parmesanosten.
Lägg upp sparrisen på tallrikar och strö över den rivna osten samt därefter pinjenötterna.
- Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola.
Publicerat den
19 januari 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott! Jag droppade LITE balsamvinäger över sparrisen också...