Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt grön sparris med parmesanost och pinjenötter

(1 kommentar)  
Skriv ut

Enkel men god förrätt för oss som gillar sparris. Om man önskar kan man även lägga till en rulle lufttorkad skinka och ruccola över den färdiga tallriken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Rosta under tiden pinjenötterna i en upphettad torr stekpanna till de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid. Häll över dem på ett fat, gärna nära spisen så de hålls något varma. Smält smöret i stekpannan och lägg i sparrisen, salta och peppra. Stek sparrisen till de känns mjuka och fått lite färg. Riv under tiden parmesanosten. Lägg upp sparrisen på tallrikar och strö över den rivna osten samt därefter pinjenötterna.
  2. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Receptglad 28 april 2014

    Supergott! Jag droppade LITE balsamvinäger över sparrisen också...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.