Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små äppelkakor med vaniljsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den perfekta äppelefterrätten...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången.
  2. Skrapa ur fröna i grädden och mjölken. Koka upp tillsammans med sockret. Låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Tillsätt en äggula i taget och vispa. Sjud upp såsen tills den tjocknar (får ej koka). Sila såsen och låt svalna till servering.
  4. Sätt ugnen på 175°.
  5. Rör mjukt smör och socker vitt och pösigt. Blanda ned citronskal och ägg (vispa ner ett i taget). Rör sist ned mjölet.
  6. Smörj och bröa portionsformar. Häll i smeten. Skala och skär äpplena i klyftor. Doppa dem i socker och kanel och stick ned i smeten.
  7. Grädda kakorna i cirka 25–30 minuter. Servera tillsammans med vaniljsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.