Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små aptitretare med myntadip

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Mycket gott, men lite pilligt att göra men det är det värt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör med mjöl i en mixer grovkornigt, häll i vatten lite i taget till det är en smidig deg. Lägg degen i plastfolie i kylen minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Börja med att fräsa löken till den är mjuk, tillsätt lammfärsen och stek till den är gyllenbrun, häll sedan på alla kryddorna och sist vattnet. Låt puttra i ca 5 minuter. Låt den sedan kallna.
  3. Kavla ut degen och ta ut runda cirklar ca 12 cm i diameter, dela dem på mitten. Pensla lite vatten runt kanterna lägg ihop som en trekant, lämna en sidan öppen för att fylla på med fyllningen, platta sedan till kanterna ordentligt så att det blir tätt. Fritera båda sidorna tills de är guldbruna.
  4. Lägg mynta, persilja, peppar, socker och citronjuicen i en mixer. Blir dippen för tjock blanda i lite olivolja.
  5. Låt er väl smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.