Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små choklad- och jordnötsbakelser

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Läcker och supergod kombination av söt choklad och salta nötter är aldrig fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka nötterna. Blanda nötterna med råsocker, smör och mjöl. Tryck ut smuldegen i 8-10 stadiga muffinsformar eller i formar stående i en muffinsplåt. Grädda dem mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt dem svalna helt.
  3. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladhacket. Låt chokladen smälta och rör den till en slät smet. Vispa upp äggulan lätt och rör ner den tillsammans med smöret till en slät smet.
  4. Bred chokladsmeten över jordnötsbottnarna. Låt dem vila i kylen i minst 2 timmar innan servering.
  5. Servera choklad- och jordnötsbakelserna med färska bär och lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.