Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små chokladbiskvier

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Älskar chokladbiskvier och brukade inhandla 1, 2 eller 3 stycken, inte samma dag då. Så glupsk är jag väl inte heller! Dessa är naggande små, men farligt goda! Ur kokboken "Sött sweet dulche". Det enda jobbiga med dessa kakorna är enligt mig doppandet i chokladen, resten går som smort. De går alldeles utmärkta att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mandelmassan med socker och ovispad äggvita. Rör smeten jämn och klicka ut smeten i mycket små klickar med två teskedar, cirka 1 tsk, på bakplåtspapper lagt på 2 plåtar. Grädda i 175 grader i 10 - 13 minuter. Lossna bottnarna när de svalnat.
  2. Gör smörkrämen genom att röra smör och socker poröst. Smält kokosfett och tillsätt. Ställ åt sidan. Mät i en liten kastrull upp vispgrädde, äggula, socker och potatismjöl. Sjud det hela några minuter över svag värme tills krämen tjocknar, koka inte. Blanda med smör. Smält choklad och rör ner den sist med siktat vaniljsocker. Ställ den färdiga krämen 1h i kylskåpet.
  3. Fyll biskvierna genom att lägga chokladsmörkrämen på undersidan av de helt kalla kakorna. Använd en smörkniv och bred på krämen toppigt. Ställ in biskvierna i kylskåpet cirka 1h innan det slutligen är dags att doppa de i choklad. Smält chokladen till glaseringen i en djup tallrik och häll ner lite olja. Håll en biskvi i handen och doppa mycket hastigt i chokladen. Man får doppa och liksom vrida till. Låt chokladtäcket stelna i rumstemperatur, men förvara sedan biskvierna i kylen eller frys in dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.