Filodeg är tunna degark som blir läckert knapriga och spröda när man gräddar dem. Dessa små pajer med bacon och Västerbottensost är ljuvliga.
Instruktioner
- Tina degen om du köpt fryst. Sätt ugnen på 200 grader. Skär eller klipp degen i kvadrater, ca 10x190 cm. Var noga med att täcka över deg som du inte arbetar med så att den inte torkar. Täck över med en fuktig handduk.
- Pensla tolv små aluminiumformar eller en muffinsplåt med lite smör och lägg i degkvadrater.
- Det ska vara tre degkvadrater i varje form. Lägg dem lite omlott så att de bildar små spetsar. pensla med smält smör mellan varje lager.
- Fördela hälften av osten i botten av varje paj. Skala och hacka vitlöken. Skär bacon eller salami i små bitar. Fräs vitlök och bacon eller salami en kort stund i olivolja. Lägg baconet ovanpå osten.
- Vispa ihop ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Häll över röran i formarna och strö över resten av osten. Grädda 20-30 minuter tills degen blivit gyllene och fyllningen stelnat.
Publicerat den
18 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte goda och lätta att göra!