Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små filodegspajer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Filodeg är tunna degark som blir läckert knapriga och spröda när man gräddar dem. Dessa små pajer med bacon och Västerbottensost är ljuvliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina degen om du köpt fryst. Sätt ugnen på 200 grader. Skär eller klipp degen i kvadrater, ca 10x190 cm. Var noga med att täcka över deg som du inte arbetar med så att den inte torkar. Täck över med en fuktig handduk.
  2. Pensla tolv små aluminiumformar eller en muffinsplåt med lite smör och lägg i degkvadrater.
  3. Det ska vara tre degkvadrater i varje form. Lägg dem lite omlott så att de bildar små spetsar. pensla med smält smör mellan varje lager.
  4. Fördela hälften av osten i botten av varje paj. Skala och hacka vitlöken. Skär bacon eller salami i små bitar. Fräs vitlök och bacon eller salami en kort stund i olivolja. Lägg baconet ovanpå osten.
  5. Vispa ihop ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Häll över röran i formarna och strö över resten av osten. Grädda 20-30 minuter tills degen blivit gyllene och fyllningen stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cesson 18 januari 2014

    Jätte goda och lätta att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.