Kräftor, kantareller och Västerbottensost- kan det bli bättre?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor.
Tillsätt vattnet och kör tlls en degboll bildas.
- Ta upp och rulla ut degen till en rulle. Skär den i 8 bitar och rulla dem i mjöl. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt i kylen ca 15 minuter.
- Skiva och stek ansade kantareller i smör i en stekpanna tills svampen får fin färg. Hacka och stek löken. Fördela i formarna.
- Hacka 8 kräftstjärtar och lägg ovanpå tillsammans med hackad dill.
- Vispa samman ägg, grädde och kräftbuljong i en skål och skeda över fyllningen i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna något. Dekorera med rucolasallad, dill och en kräftstjärt.
Publicerat den
12 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar