Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små, sega snöbollar

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Vaniljglass som rullas in i seg rismjölspasta. Annorlunda! En japansk klassiker på dessertbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman rismjöl, socker och vatten i en skål. Täck över skålen med plast. Värm upp smeten i mikron, 600 W i 2 minuter. Rör om. Värm upp smeten en gång till i mikron 600 " i 2 minuter. Blanda ordentligt.
  2. Sikta potatismjöl på köksbänken. Lägg rismjölsklumpen på potatismjölet och strö lite potatismjöl på klumpen. Kavla ut smeten tunt, 2-3 mm i tjocklek. Skär plattan i 5-6 fyrkanter.
  3. Placera en bit glass (ungefär 2 msk) på varje platta. Linda om glassen med plattan och nyp fast alla kanter och släta till, så att det liknar en snöboll. Fortsätt med resten.
  4. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.