Vaniljglass som rullas in i seg rismjölspasta. Annorlunda!
En japansk klassiker på dessertbordet.
Instruktioner
- Blanda samman rismjöl, socker och vatten i en skål. Täck över skålen med plast. Värm upp smeten i mikron, 600 W i 2 minuter. Rör om. Värm upp smeten en gång till i mikron 600 " i 2 minuter. Blanda ordentligt.
- Sikta potatismjöl på köksbänken. Lägg rismjölsklumpen på potatismjölet och strö lite potatismjöl på klumpen. Kavla ut smeten tunt, 2-3 mm i tjocklek. Skär plattan i 5-6 fyrkanter.
- Placera en bit glass (ungefär 2 msk) på varje platta. Linda om glassen med plattan och nyp fast alla kanter och släta till, så att det liknar en snöboll. Fortsätt med resten.
- Servera genast!
Publicerat den
7 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar