Söta små marängglasstårtor med mynta och bär.
Instruktioner
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Tillsätt philadelphiaost och citronskal och rör om. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten.
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av fyllningen på svag värme. Tag kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladet. Rör tills de har smält. Rör ner gelatinblandningen i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner.
- Lägg 2 maränger i varje aluminiumform. Häll på fyllningen och frys i minst 4 timmar. Låt glasstårtorna stå i rumstemperatur en stund innan servering. Garnera med färska bär och mynta.
Publicerat den
15 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar