Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små svissglasstårtor med bär

 
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Söta små marängglasstårtor med mynta och bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Tillsätt philadelphiaost och citronskal och rör om. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten.
  2. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av fyllningen på svag värme. Tag kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladet. Rör tills de har smält. Rör ner gelatinblandningen i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner.
  3. Lägg 2 maränger i varje aluminiumform. Häll på fyllningen och frys i minst 4 timmar. Låt glasstårtorna stå i rumstemperatur en stund innan servering. Garnera med färska bär och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.