Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småkakor med fudge- och toscatäcke

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 30-35 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbara kakor! Mördeg med ett lager mörk fudge, och på det en nöttosca. Inte direkt nyttig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smör och låt svalna. Rör i sockret och sirapen. Rör ner resten.
  2. Tryck ut i en liten långpanna och förgrädda 10 min, 200 grader.
  3. Fudge: Koka upp grädden, låt chokladen smälta i. Tillsätt sirap, strö- och vaniljsocker och låt småkoka. Rör ner de malda nötterna efter 20 min. Låt det koka tills det tjocknar.
  4. Tosca: Smält smöret. Tillsätt socker och sirap. Låt småkoka och häll i nötterna. Låt det koka tills det tjocknar.
  5. Häll först fudgen och sedan toscasmeten på bottnen. Rör så att det marmoreras och täcker hela bottnen. Grädda färdigt i 10 min.
  6. Dela i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Snälla nån, något så gott, trodde jag inte fanns, 5 poäng, mer går ju inte tyvärr.

  • bikbok 6 mars 2011

    Underbara kakor :) 5* /bikbok

  • Marita 17 september 2011

    En klar fempoängare. Tack för receptet. Kommer att baka denna kakan många ggr.

  • a-a 21 oktober 2011

    Vill ni göra något riktigt gott, så gör denna. Absolut högsta poäng!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.