Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smålands-Tapas

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Husmans cocktail

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Dra skinnet av isterbanden. Mixa/finfördela innehållet i matberedare. Fräs detta i en stekpanna i 1 tsk olja. Lägg över i en skål och blanda med äggulor, senap, 2–3 msk rödbetsspad och ev lite salt.
  2. Pensla en folieform (ca 15x20 cm, ca 1 liter) med flytande smör och rapsolja. Skala och skär potatisen i riktigt tunna skivor, använd matberedarens fina skiva.
  3. Lägg potatisskivor omlott i rader på formens botten. Fördela färsen försiktigt så att den täcker jämnt över potatisskivorna.
  4. Lägg på ett nytt lager potatis och färs. Avsluta med ett lager potatis.
  5. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Ta ut och lägg på en lika stor form med en tyngd. Ställ kallt i minst 3–4 timmar. Förbered hit.
  6. Sätt ugnen på grill, 250°C. Ta ut formen och skär lätt runt kanten. Vicka upp på skärbräda. Skär i ca 2 cm stora tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med flytande smör och rapsolja. Gratinera i 6–8 minuter till fin färg. Servera med rödbetsbitar och ev persilja.

Kommentarer (1)

  • cittaprazama 6 april 2009

    ännu ett recept jag måste testa =))))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.