Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik brödsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är en fräsch grönsakssoppa med knapriga brödkrutonger. Den mättar utan att kännas tung i magen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Skölj sellerin. Dela varje stjälk på längden, skär dem sedan i små bitar. Skala och tärna morötterna fint.
  2. Hetta upp oljan i en stor fettsnål gryta. Fräs lök, selleri och morötter ca 5 minuter. Snitta upp purjolöken och skölj den noga. Skiva den sedan fint. Lägg purjon i grytan och låt den fräsa en kort stund. Skölj och nyp av bladen från oreganokvistarna och tillsätt hälften av dem i grytan, eller torkad oregano. Smaksätt med salt och peppar och fräs ytterligare 3 minuter.
  3. Häll på grönsaksbuljongen. Låt soppan sjuda i 10 minuter. Skålla och flå tomaterna, skär bort blomfästet och ta ut kärnorna. Skär fruktköttet i små tärningar.
  4. Skär av kanterna på brödskivorna och skär brödet i tärningar. Smält matfettet i en stekpanna. Rosta brödtärningarna gyllenbruna på svag till medelstark värme. Lägg hälften av tomathacket i 4 tallrikar. Häll över soppan, lägg resten av tomathacket ovanpå och strö över brödtärningar och garnera med resten av oreganon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.