Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik glögg

 
Skriv ut

En alkoholfri glögg baserad på svartvinbärssaft. Ett gammalt recept som jag fått av min mamma. Vill man ha glögg med alkohol går det bra att spetsa den med rödvin eller sprit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kardemummakärnorna och kryddnejlikorna. Dela pomeransen och ingefäran i bitar.
  2. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 minuter.Låt stå och dra till sig till nästa dag.
  3. Sila bort kryddorna och häll på flaskor. Förvara i kylen.
  4. När man sen ska använda den, kan man både servera den uppvärmd som den är eller spetsa med rödvin eller valfri sprit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.