- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En supergod kycklingrätt som jag lyckades skrapa ihop av de få saker jag hade i kylskåpet :)
Den är väldigt enkel och lättlagad. Går bra att laga till många!
Instruktioner
- Strimla kycklingen i småbitar, bryn den tillsamans med svartpeppar på medelhög värme.
- När kycklingen har fått lite färg, tillsätt salt, tomatpuré, sambal oelek och vitlök. Rör runt detta och låt smakerna stekas in i kycklingen en liten stund (ca 1-2 minuter).
- Tillsätt matlagnings grädden, rör runt odentligt så att alla smaker blandas med och blir en sås, när grädden kommit upp i värme, tillsätt creme fraiche och parmesanost.
- Rör noga och låt det puttra en kort stund, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och parmesanost.
Precis innan servering rör ni ner persiljan!
- Denna sås passar jättebra till kokt eller ugnsstekt potatis, ris, couscous eller färsk pasta!
Såsen är även jättegod kall dagen efter, om man har bråttom iväg och inte hinner värma den!
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kul med personer som vågar ta kort på det man lagat , lycka till bra gjort
Kanon gott
Kanon gott
Kanon gott
Hur gott som helst:-)
Helt okej. Snabbt och lätt. Hade i ett par färska champinjoner oxå.
Den var god och enkel! Ingen wow-upplevelse men kommer helt klart lagas igen eftersom det var så enkelt en vardag.