Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supergod kycklingrätt som jag lyckades skrapa ihop av de få saker jag hade i kylskåpet :) Den är väldigt enkel och lättlagad. Går bra att laga till många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen i småbitar, bryn den tillsamans med svartpeppar på medelhög värme.
  2. När kycklingen har fått lite färg, tillsätt salt, tomatpuré, sambal oelek och vitlök. Rör runt detta och låt smakerna stekas in i kycklingen en liten stund (ca 1-2 minuter).
  3. Tillsätt matlagnings grädden, rör runt odentligt så att alla smaker blandas med och blir en sås, när grädden kommit upp i värme, tillsätt creme fraiche och parmesanost.
  4. Rör noga och låt det puttra en kort stund, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och parmesanost. Precis innan servering rör ni ner persiljan!
  5. Denna sås passar jättebra till kokt eller ugnsstekt potatis, ris, couscous eller färsk pasta! Såsen är även jättegod kall dagen efter, om man har bråttom iväg och inte hinner värma den!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • canonlars 2 december 2008

    Kul med personer som vågar ta kort på det man lagat , lycka till bra gjort

  • knytet 16 januari 2010

    Kanon gott

  • knytet 16 januari 2010

    Kanon gott

  • knytet 16 januari 2010

    Kanon gott

  • sannado 14 mars 2010

    Hur gott som helst:-)

  • Gul13 8 maj 2010

    Helt okej. Snabbt och lätt. Hade i ett par färska champinjoner oxå.

  • Kakan1986 14 november 2011

    Den var god och enkel! Ingen wow-upplevelse men kommer helt klart lagas igen eftersom det var så enkelt en vardag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.