I färsbullarna finns en smak av både det italienska och grekiska köket. Färsbullarna med den mustiga tomatsåsen läggs över en bädd av pasta och gratineras i ugnen.
Bullarna är även goda till bulgur. Parmesanosten kan du variera med lagrad pecorinoost och fetaosten kan bytas ut mot mozzarella.
Instruktioner
- Blanda färs, salt, peppar, ägg, parmesan, persilja och vitlök till en färs. Rulla till valnötsstora köttbullar och lägg dem på ett fat. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
- Skiva salladslöken. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem. Ansa och hacka sellerin eller moroten. Fräs alltsammans i oljan ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen. Blanda i tomatpurén. Tillsätt tomaterna och vinet. Strö över persiljan. Koka upp såsen och sjud under lock ca 10 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. bryn köttbullarna i omgångar runt om ca 3 minuter. Lägg den kokta pastan i en smord ugnsform och lägg på färsbullarna. Fördela såsen över. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Garnera med grovt smulad fetaost och finstrimlade örter. Peppra och servera!
Publicerat den
21 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar