Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrika färsbullar i mustig tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I färsbullarna finns en smak av både det italienska och grekiska köket. Färsbullarna med den mustiga tomatsåsen läggs över en bädd av pasta och gratineras i ugnen. Bullarna är även goda till bulgur. Parmesanosten kan du variera med lagrad pecorinoost och fetaosten kan bytas ut mot mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs, salt, peppar, ägg, parmesan, persilja och vitlök till en färs. Rulla till valnötsstora köttbullar och lägg dem på ett fat. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
  2. Skiva salladslöken. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem. Ansa och hacka sellerin eller moroten. Fräs alltsammans i oljan ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen. Blanda i tomatpurén. Tillsätt tomaterna och vinet. Strö över persiljan. Koka upp såsen och sjud under lock ca 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. bryn köttbullarna i omgångar runt om ca 3 minuter. Lägg den kokta pastan i en smord ugnsform och lägg på färsbullarna. Fördela såsen över. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Garnera med grovt smulad fetaost och finstrimlade örter. Peppra och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.