Den här soppen/gryta har jag hittat på helt själv och den blev hur god som helst:O Min lärare blev överraskad och gav mig MVG direkt!
Gjorde den idag hemma till mamma och pappa och dom kunde inte göra den bättre;)
Det är väldigt nyttig med mycket omga-3 och grönsaker.
Instruktioner
- Börja med att tärna och hacka upp fänkålen, gula squashen i mindre bitar.
- Tips: Squashen tar jag alltid bort mitten av ( skärnhuset )eftersom den bara blir mjuk och geggig när man kokar den.
skiva purjolöken och mototen i tunna skivor,
- Tips: moroten ska helst vara smal för å få fina små ringar.
- Broccolin och blomkålen kan du dela och grena av lite så att den blir mindre. Skär fiskfilen i lite mindre bitar.
- Sen kan du börja med å fräsa squashen, purjolöen och fänkolen i kastrullen. Sen häller du i ca 4dl vatten och låter det kocka lite, häll sedan i de skivade morötterna, broccolin, blomkålen och champinjonerna.
- Sen häller du i krossade tomaterna och matlagningsgrädden som är blandad med mjölet för annars skär sig grädden. Nu har soppen börjat å bli lite tjock så nu kan du hälla i laxen och torsken.
- Häll i alla kryddor. fiskbuljongen, fishsaucen, curry, dill/ persilja, vitpeppar, salt. Smaka om det behövs mer av något, om såsen fortfarande är rinnig ta lite mer krossade tomater, matlagningsgrädde eller mjöl.
- Sen när det kokat upp kan du stänga av värmen och låta räkorna och musslorna puttra.
- Lägg på lite persilja eller purjolök på toppen så ser det lite fräsht ut;)
- Har valt å inte säga nån spec koktid eller temperatur, det märker man själv, fick ta bort soppan från plattan flera ggr när jag höll på å hacka å sånt, så det grös med egen känsla =)
- Den här soppan blev iaf jätte god när jag gjorde den så jag hoppas att den blir lika smakrik och bra för er=)
- ca 500 kcal hela soppan
250 per person, mycket nyttigt!
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar